Ugrás a tartalomra

Rólunk

Sörfőzdénket azzal a céllal alapítottuk, hogy hozzájáruljunk a hazai sörkultúra fejlődéséhez és a sörkedvelőknek alternatívát nyújtsunk a sörválasztásban. 

Technológiánk:

  • főzőház 1000 liter/főzet, legfeljebb napi két-három főzet készíthető 
  • tárolótartályok 2000 és 4000 literes, összesen 30.000 liter

Kapacitásunk, a tárolótartályokhoz és a sör elkészülési idejét is figyelembe véve:

  • 1500 liter/nap folyamatosan
Főzőház

Ajánlott játék:

A játék apropója:

Söreink mindegyike különbözik ízben, illatban a nagyipari söröktől.  Játékból, elvégezhetünk egy próbát, pl-ul legegyszerűbben egy lágerrel - de lehet mással is - csak ugyanolyan legyen a

  • sör típusa és... 
  • kiszerelése is, mondjuk üvegest-üvegessel, csapoltat-csapolttal 

Költői kérdések: 

  • csapolt kézműves sört csak néhány helyen lehet kapni, ellentétben a nagyiparival; vajon miért nem jelenhetik meg egymás mellet a nagyipari és a kézműves sör? 
  • a fogyasztó az úr!... szokták mondani; akkor miért nem döntheti el egy vendéglátóhelyen, hogy nagyipari vagy kézműves sört fogyasszon? 

Játék menete:

Kitöltünk ½- ½ dl sört: 

  • egy pohárba a mi kézműves láger sörünk 
  • másik pohárba bármelyik nagyüzemi láger sör. 

Egymás után egy-egy kortyot kóstoljunk egyszer egyikből aztán a másikból, aztán ki-ki döntse, el melyiket szereti! Két korty között lehet semlegesíteni, hogy pontosabb legyen az összehasonlítás pl-ul kenyérbéllel - én azzal szoktam - de bármi mással lehet, egyén függő.